Пиши ни

Kмета на Петрич на разпит за документна измама на Туфчо Сандъкчиев

Главният секретар в Община Петрич Туфчо Сандъкчиев обжалва пред магистратите в Благоевград 6-месечна присъда за документно престъпление. По наказателното дело бе разпитан като основен свидетел кметът Вельо Илиев.

Преди месеци общинският секретар Сандъкчиев получи условна присъда от петричките магистрати за подправяне на официален документ, въз основа на който е продадена нелегално част от улица, намираща се до стадиона в Петрич.

Туфчо Сандъкчиев стана клиент на Темида заради подправен протокол от решение на Общински съвет – Петрич за продажбата на 630 квадратни метра общински път на бизнесмена Кирил Борисов-Гунди.

В оригиналния документ, датиращ от 7 август 2003 година, липсвало съгласието на местния парламент за търгуване на улицата. Съгласно решението на съветниците трябвало първоначално да се изготви Подробен устройствен план, но Туфчо Сандъкчиев добавил самоволно в протокола – “и упълномощаване на кмета Вельо Илиев за продажба на имота”, съобщиха от прокуратурата в Благоевград.

По същия казус наказателен процес бе заведен и срещу градоначалника Илиев за длъжностно престъпление, но производството е върнато обратно в прокуратурата, обясниха магистрати.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA