Пиши ни

Google Maps ще показват къде има места за паркиране

Намирането на място за паркиране е едно от най-досадните предизвикателства при шофирането в голям град. Приложението Google Maps ще се опитва да помага на шофьорите, като им показва колко трудно ще е паркирането в избран от тях район.

Услугата се тества в 25 града в САЩ от януари т.г. Google съобщава в блога си, че тя вече започва да навлиза и в градове в други държави. Тя вече е достъпна в нови 25 града в няколко държави.

Повечето градове са в Европа: Аликанте, Амстердам, Копенхаген, Барселона, Кьолн, Дармщат, Дюселдорф, Лондон, Мадрид, Малага, Манчестър, Милано, Москва, Мюнхен, Париж, прага, Рим, Стокхолм, Щутгарт, Валенсия. Сред останалите градове са още Монреал, Рио де Жанейро, Сао Пауло, Торонто и Ванкувър.

Услугата е вградена във функцията за навигация на Google Maps. При въвеждане на дестинацията, приложението ще показва ориентировъчна информация колко натоварен е даденият район и колко трудно ще е намирането на място за паркиране. Информацията е базирана предимно на "исторически данни" за активността в района, както и изкуствен интелект, който съобразява допълнителни критерии.

Приложението ще показва типичната натовареност в дадения часови пояс. Има и опция, която да показва допълнителни паркинги в близост, ако няма места по улиците в района. Ако потребителят избере подобен паркинг, след това приложението автоматично ще му даде допълнителни насоки как пеша да стигне до крайната дестинация. Google постепенно ще добавя и още градове, които да поддържат новата

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA