Пиши ни

Apple пусна червен iPhone 8

Apple пусна още един свой модел в червено. Този път това е един от най-актуалните модели - iPhone 8 и 8 Plus , които бяха представени миналия септември. 

Моделите са направени в партньорство с (RED), неправителствена организация, която работи за борбата срещу СПИН и ХИВ в Африка.

Устройствата са идентични като технически характеристики с обичайните модели iPhone 8, които Apple пусна през септември. Те се присъединят към съществуващите вече цветове на iPhone 8 - сиво, сребро и злато.

Червените смартфони, които се предлагат на 64GB и 256GB, започват в САЩ на цени от $699 и $799, съответно.

Това е втората поредна година, когато Apple представя моделите на iPhone в червено. Миналата година специалното издание на iPhone 7 и 7 Plus отбеляза 10-годишно партньорство между Apple и (RED).

Необявен засега процент от приходите от червените продукти на компанията, сред които не само смартфони, но и таблети iPad, слушалки Beats и умни часовници Apple Watch отиват за неправителствената организация в борбата срещу СПИН. Откакто си партнира с RED, технологичният гигант от Купертино е дарил над 160 млн. долара за каузите й, съобщава CNN.

Червените iPhone 8 и 8 Plus ще могат да ie поръчват онлайн в избрани страни като САЩ, Канада и Германия от вторник. Устройствата ще са по магазините магазините в петък.

Засега няма информация дали телефонът ще се предлага в България. Миналата година червеният iPhone 7 можеше да се купи у нас.

Засега обаче не се предвижда червен iPhone X.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA