Пиши ни

3-ма съветника от ОбС – Петрич с по 4 отсъствия за 2012 г.

В рамките на допустимото са отсъствията на съветници от заседанията на Общински съвет – Петрич през миналата година. 1/3 от местните парламентаристи са отсъствали от различен брой заседания, сочи обобщена справка от подписите в присъствената книга. Някои от съветниците обаче идват само за началото на сесиите, подписват се и след дискусия и кратък престой напускат заседанието.

Бройката на съветниците, които идват за кратко, за да положат подписа си и след това напускат, не може да бъде известна, тъй като в присъствената книга се подписват в началото на заседанието на Общинския съвет и не се задължават да полагат втори подпис в края на заседанието.

С по 4 отсъствия от заседания през 2012 година са съветниците Иван Костов от коалиция „Гергьовден”-НДСВ, д-р Илия Янкулов от БЗНС и Димитър Бръчков от ГЕРБ. С по две отсъствия от сесия са четирима съветници – Стоян Николов от СДС, Валери Голчев от коалиция „Гергьовден”-НДСВ, Илия Пашов от БЗНС и Георги Ичконов от Обединените земеделци. По едно отсъствие имат д-р Христо Френгов от РЗС, Христо Малчев от БСП, Розалин Хаджиев от Партия „Българска социалдемокрация” и Станислав Срадков от ГЕРБ.

През изминалата година Общинският съвет в Петрич е провел три извънредни заседания през месеците май, август и декември. На други три заседания, според присъствената книга, са били по местата си всичките 33 избрани общинари в този мандат.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA