Пиши ни

22-ма абитуриенти изпрати на тържествена церемония днес СУ „Никола Вапцаров”

Випуск 2018 година на СУ „Никола Вапцаров” предаде училищното знаме на следващите зрелостници. По думите на директора на училището Живко Тулевски, днешният ден носи отпечатък едновременно на тъга и усмивки. Той припомни мигът на плахото пристъпване в училище преди дванадесет години, когато днешните абитуриенти са посрещнати от своите първи учители. „Ще бъдете на различни места ,защото светът е глобален, но винаги помнете, че сте част от семейството на вапцаровци, което надхвърля 10 хиляди души”, подчерта Живко Тулевски. От всички 22-ма ученици ,випускът излиза със седем пълни отличници и петима с успех над 5,50. Пълните отличници получиха златна значка на училище „Н.Вапцаров”, грамота, книга и лента „Отличник”. От името на завършващите ученици с думи на благодарност се обърна Десислава Костова. Тя отбеляза: „На Вас, уважаеми учители, дължим зрелостта си. Вие ни показахте, че за да успеем, трябва да не се страхуваме, че ще сгрешим”. 
По линия на Програмата за мерките за закрила на децата на изявени дарби, директорът на дирекция „Образование и култура” Нина Попова награди четирима ученици, които през учебната 2017-2018 година са постигнали високи резултати на национални конкурси и състезания. Това са: Елеонора Добрева, Денислав Свечев, Кирилка гогушева и Надежда Дюлгерова. Поздравителен адрес беше прочетен и връчен също от името на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. 
Като подарък от най-малките ученици на СУ „Никола Вапцаров”, абитуриентите получиха пожелания в балони, които едновременно пуснаха в небето – да се сбъднат, да се случат…На добър час!

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA