Пиши ни

2 млн. лева по проект усвояват болниците в Петрич и Кавала

2 млн. лева усвояват болниците в Петрич и Кавала
 
Болницата в  Петрич стартира съвместен проект с гръцкия град Кавала за по-добро здравеопазване в българо-гръцката погранична зона. Това стана ясно днес на провелата се среща в община Петрич, на която присъстваха ръководствата  на Община Петрич, Общинския съвет, представители на РЗИ-Благоевград, лекари, както и ръководствата на болниците в Петрич и град Кавала, Гърция.

На стойност 2 млн. евро ще бъде проектът, с който ще се кандидатства по Програмата за европейско териториално сътрудничество България–Гърция 2007–2013 година, уточни кметът на община Петрич инж. Вельо Илиев.  Той откри работната среща  и изрази своето удовлетворение, че проектът е приоритетен за област Благоевград  и цели модернизирането на болниците, закупуването на нова апаратура  и най-вече създаването на приятелски отношения между двете болници.

От високотехнологичната апаратура ще се възползват всички жители на община Петрич, които са над 65 000 души, каза още кметът  Вельо Илиев. Управителят на болницата в  град Кавала  прочете  поздравителен адрес от името на гръцкия министър на здравеопазването  г-н Михалис Тимосидис, в който се казва, че министерството изразява своето положително отношение за кандидатстването с този проект, в който  ще си сътрудничат двете болници, а това ще допринесе за по-добро здравеопазване в българо-гръцката погранична зона.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA