Пиши ни

1.6 месеца затвор за рецидивиста Васил Петров от Петрич, изтърпя поучителна беседа в съдебна зала

Съдът в Петрич разгледа споразумение и го одобри, за рецидивист, който направил опит да открадне моторна резачка от гараж, но опитът му бил неуспешен. Васил Петров изпробвал уменията си на крадец веднага след пускането му от затвора.

В малките часове на денонощието, той се шмугнал в гаражното помещение на петричанин и се опитал да му свие моторната резачка, която била на съхранение в помещението. За негова зла участ бил усетен и заловен, а впоследствие предаден на полицията. Днес съдия Божана Манасиева одобри сключеното споразумение с РП и адвокатът му и наложи една година и шест месеца ефективно излежаване на присъдата в затвор. От присъдата се приспадат три месеца и два дни, излежани от рецидивиста в Бобовдолския затвор.

Преди да започне делото, наблюдаващият прокурор, заедно със защита му, изнесоха на подсъдимия поучителна беседа. ”Така ли мислиш да продължаваш. Да лежиш постоянно в ареста. Имаш жена и дете –кой ще си грижи за тях, докато ти си в затвора. Време е да поправиш грешката си и да се хванеш на работа.

За 300 – 400 лв все ще намериш такава в Петрич. Не е необходимо да крадеш непрекъснато. Виж, майка ти –жената се е изгърбила от твоите проблеми. Виж –жена ти, станала е на вейка.”, нареждаше по бащински наблюдаващия прокурор. ”Разбрах!”, Призивът му обаче така и не бе чут. ”Тая дебела глава що бой е изяла от татко му!, простена пък майка му. ”С бой не се оправят нещата!”, заключи прокурорът.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA