05252016Headline:

Собственик на автокъща „арестува” 2-ма роми, докато разбиват ограда, за да крадат

avtokushtakrajbaПетричанинът Ангел Чаушев, собственик на автокъща, и брат му Георги Чаушев-Джо посред бял ден заловиха и предадоха на полицията двама роми, които с вария разбивали оградни бетонови панели, за да свалят арматурното желязо за скрап. Автокъщата се намира в местността Глока край пътя между Петрич и село Ръждак, до нея е имотът на Георги Чаушев, който той огражда с бетонови панели. Ангел Чаушев разказа:

Бях излязъл за няма и час по работа около 12,45 часа на обяд. Когато се върнах, видях двама роми да трошат с вария панели, с които брат ми гради имота си. Заловихме ги и ги предадохме в полицията. Брат ми отиде веднага и пусна жалба.

Ромите крадци чувстват своята безнаказаност, затова са нагли и не се страхуват от нищо. Атакуват посред бял ден. За последните два месеца влизат четири пъти в автокъщата ми, нанесоха ми щети за над 12 000 лева. С клещи режат оградната мрежа на автокъщата и влизат, за по-малко от час и половина разглобиха и окрадоха цял камион, собственост на грък, който сега ми иска 7000 лева. Режат капаци на шахти, от микробус свалиха двигателя и скоростите, от оставени за продан коли крадат акумулаторите. Свалиха алуминиевата врата от помощното помещение. В автокъщата имах автомивка, наложи се да демонтирам и прибера техниката от нея, за да я запазя.

Тези двамата ги хващаме за втори път. Депозирах жалба в прокуратурата, отговориха ми, че нанесените ни щети са незначителни. От полицията ни казват, че те хващат крадците, а съдебните органи ги пускат. Полицаите ни съветват да се охраняваме сами, но да не посягаме на крадците. Наемаме пазачи, но те се страхуват, защото ромите нападат на групи.

Ситуацията е невъзможна, правя инвестиции, тегля кредити, а крадците не ме оставят да си взема въздух. И в Германия хората имат автокъщи, които не ограждат с огради, но никой не влиза вътре да краде. Полицията и прокуратурата трябва да вземат сериозни мерки, за да пресекат тези посегателства върху частната собственост, каза Ангел Чаушев.

Преди десетина дни крадци атакуваха лозето на брат му Георги, в което той е направил инвестиция за 30 000 лева, и откраднаха 46 стоманени кола и общо 160 килограма тел, предназначена за капковото напояване и за окачане на лозите.

Вестник „Струма“

Toppresa.com: Собственик на автокъща „арестува” 2-ма роми, докато разбиват ограда, за да крадат

www.kollagenintensiv.com/

Comments

comments

Powered by Facebook Comments