Пиши ни

Юлия Скрипал е изписана от болница

Юлия Скрипал е била изписана снощи от болница и сега е на сигурно място, съобщава Ройтерс. В петък лекарите заявиха, че здравословното състояние на 33-годишната жена и 66-годишния й баща се е подобрило значително. 


Миналата седмица Юлия Скрипал разпространи изявление, в което посочва, че здравето й от ден на ден укрепва. Според Би Би Си Сергей Скрипал, който  е бивш руски разузнавач, превърнал се в двоен агент, предаващ информация на Великобритания, остава в болница, но състоянието му "бързо се подобрява".

На 4 март двамата бяха намерени на пейка в безсъзнание в британския град Солсбъри и в продължение на седмици бяха в критично състояние, докато здравословното им състояние не започна да се подобрява.

Великобритания твърди, че Сергей и Юлия Скрипал са били отровени с бойно отровно вещество. Лондон обвини за атаката Москва, която отрече да е замесена по какъвто и да било начин. 

Отношенията между Русия и Запада се влошиха до най-ниската си точка след края на Студената война и се стигна до масова експулсирания на руски дипломати от западни държави.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA