Пиши ни

Шефката на РП Петрич Л. Манолова,ексшефът на ОбС Петрич Ст. Николов,прокурорът от Сандански Б.Гълъбова и кметът на Струмяни Ем. Илиев с ненедекларирани доходи пред Сметната палата

Сметната палата публикува списък на лицата, за който е установено несъотвествие в подадените декларации по член 2 ал. 1 от закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни постове. Изненадващо в списъка попадна председателят на районна прокуратура Петрич Лидия Манолова, която не е декларирала доходи на съпруга си около 15 000 лева.

Прокурорът от Сандански Б. Гълъбова не е записала в декларацията си доходи на съпруга си в размер на 18 000 лева. В спъсъка попада и кметът на община Струмяни Емил Илиев, който е забравил да запише в декларацията за доходите си ниви, пасища и участието на съпругата му с дружествени дялове в благоевградската фирма “Транс-Лоджгистика” ЕООД Благоевград. С некоректна декларация пред палатата е и заместник кметът на Благоевград, Стоян Благоев. Той е забравил да впише апартамент в Благоевград и част от къща на съпругата му в село Пороминово.

Непълна и несъответваща декларация е подала и заместник кметицата на Якоруда Беди Осман, тя също попада в черния списък. В списъка има имена на следователи, там е и областният управител на Перник Иво Петров, както и съдията от Окръжен съд Благоевград Лилия Масева.Репортерска проверка установи, част от включените в списъка са направили корекции с уведомления и няма да носят отговорност,това се отчита като пропуск и ако се поправи в рамките на допустим срок, то несъотвествието отпада.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA