Пиши ни

Черно-бели снимки разкриха един месец от живота на Клаудия Кардинале в Петрич

Бившият секретар на читалище “Братя Миладинови” в Петрич Ангел Ангов, който е бил и шеф на “Кинефикация” в града, дари на Градския исторически музей 20 снимки от 1973 година, когато в южния град повече от месец е била световноизвестната актриса Клаудия Кардинале.

Уредникът на градския музей в южния град Сотир Иванов вчера заяви, че това е изключително ценно и любопитно дарение, и разказва как Клаудия Кардинале, която е била 26-годишна, заедно с друга знаменитост – Оливър Рийс, са снимали филма “Дни на ярост” по произведение на Лермонтов. Снимките за филма са правени в района на Мелник и Роженския манастир, но Клаудия Кардинале и целият й екип вечер отсядали в хотела на “Балкантурист”, където се и хранили. Ангел Ангов по онова време е бил шеф на “Кинефикация” и организирал няколко срещи на Клаудия Кардинале с петричката общественост в салона на киното.

На няколко пъти разговарях с нея, тя е изключителен човек, не страдаше от звездомания, можеше да се говори с нея на всяка тема, бе изключително човечна, спомни си вчера Ангел Ангов.

В кабинета си той е разговарял с Клаудия Кардинале чрез преводачка няколко пъти. Актрисата казала, че Петрич й харесва, а хората са изключително любезни и гостоприемни. След снимките Клаудия Кардинале била причаквана пред хотела на “Балкантурист” от много любопитни петричани, които искали да я видят на живо и да обменят с нея по някоя приказка. Тя обръщала внимание на всички. Въпреки че била уморена от снимачните дни, намирала сили и време да контактува с хората.

След приключването на снимките и отпътуването й от Петрич в интервю за тогавашния вестник “Култура” тя се изказала изключително ласкаво за Петрич и хората, припомни случилото се преди 38 години Ангел Ангов.

Сотир Иванов заяви, че 20-те снимки, дарени от Ангов, ще бъдат сканирани и запазени. В близко бъдеще ще направи изложба с тях, за да може фотосите да се видят от петричани и гостите на града. Намерението на Сотир Иванов и Ангел Ангов е да изпратят на електронния адрес на “София филм фест” фотосите с молба да ги предадат на Клаудия Кардинале, която се очаква да пристигне в столицата тези дни.

Малцина знаят, че Клаудия Кардинале, която бе определена като една от четирите най-красиви жени в света, е била в Петрич повече от месец през далечната 1973 година.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA