Пиши ни

Червените в Петрич избраха кандидат-кмета: Гневен, съветникът Хр. Малчев “срина” с емоционално слово лидерът на социалистите:…

С гласовете на 87 делегати от общо 91 присъстващи на днешната си общинска конференция, социалистите в Петрич дадоха подкрепата си за кандидата за кмет на ротарианеца Георги Хаджимаргаритов. За него гласуваха двама против и един въздържал се. От предоставената му дума се разбра, че той залага на позитивната кампания с акцент – човечността.

”Човечността няма цвят, тя е залегнала в сърцата на всички. Искам да покажем чисти намерения.”, призова делегатите той, като им предаде специалните поздрави от Емил Георгиев, председател на „Екогласност”. Преди неговия избор имаше и остри изказвания. Едно от тях бе на Николай Попов.

Още в началото той си направи отвод като издигнат за кандидат за кмет на село Марикостиново, но не и като кандидат за кмет на Петрич, подкрепен от една единствена партийна организация на левицата в Петрич. Попов се представи пред делегатите така:”Аз съм на 46 години от Петрич, но понастоящем живея в село Марикостиново. По професия и образование съм учител. Работил съм 4 години по професията си. От 2005 година се занимавам със собствен бизнес.

През цялото си време от както съм излязъл от казармата съм бил привърженик, а после и член на БСП. Моята идея да се кандидатирам за кмет на Петрич, не е толкова от амбиция, а затова, че БСП трябва да има чисто партиен кандидат.”, обяви намеренията си той преди избора, но остана разочарован от крайното гласуване на съпартийците си.

След него се изказа Ангел Иванов, председател на ветераните социалисти.: ”Цялата партийна конференция е подготвена много добре. Вие всички носите на раменете си глави. И мислете много добре преди да дадете гласът си. Първо: Аз уважавам другаря Хаджимаргаритов и познавам от какво семейството е. Много добре го познавам и му пожелавам успех. Но искам да кажа нещо друго. Ние от партийните организации, които сме се събрали тук ще го подкрепим.

А когато той отиде на балотаж ние ще бъдем всички зад него., каза Иванов. Най–остър в критиката си обаче бе досегашният общински съветник Христо Малчев към лидера на социалистите в Петрич, Димитър Капитанов. Ето как той се обърна към него : ”Другарю, Капитанов! Трябваше да положите малко усилия да подготвите конференцията. Времето ли не ви стигна и провалихте миналата конференция? Може ли по-такъв срамен начин да се води конференцията? Това е обида за хората и лош сигнал към избирателите!

След 20 дни стартира кампанията за избора. Ако това което го правите и се пусне филмче по местната кабелна телевизия, нали разбирате, че лично вие ще се притеснявате. Колежке, Атанасова, много лесно ви манипулира Капитанов! Тук лесно можем да гласуваме, не е проблем, правим го само за две минути и конференцията може да приключи за две минути. И по живо и здраво да се поздравим! Че сме направили конференцията. Но какво от това.

Само след месец и половина ще броим бюлетините и ще видим какъв ще е резултатът. Тогава ще бъдем тук с наведени глави. Единственият проблем, който има Капитанов е да бъде водач на листата. Ще ви изберат другарю Капитанов! За да можем белким да имаме един съветник. Може ли по-такъв начин да водите конференцията. За да правим избори – трябва да имаме социална подкрепа. Да имаме политическа и икономическа подкрепа.

Другарю, Капитанов, на кои от тези лостове, вие разчитате. Има ли едва фирма от бизнеса, от която да получите подкрепа. Как мислите да правим избори. Към настоящия момент е проблем да се плати тока и инвентарните разходи в къщата на БСП. А има очакване да правим избори, да преборим сегашната власт, която е вкарала в капан почни всички местни кметове.

За най-голямо съжаление и вие сте в този капан. Завършвам с последното изречение. Просто ме е срам, че правим по такъв начин конференцията. ”След емоционалното си слово Малчев пожела успех на всички. В коларите се разбра, че той няма да бъде включен в листите за общински съветници.

Делегатите гласуваха за водач на листата за общински съветници да бъде избран Димитър Капитанов. Те гласуваха също и за петия, седмия и дванадесетия в листата да са от гражданската квота. Взе се решение и, че Общинския съвет може да допълва и подрежда листата.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA