Пиши ни

ЦИК даде няколко хиляди лева за медийно отразяване на сайт, който сам признава, че не е медия

Крайно скандално Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри изплащане на няколко хиляди лева от парите, които държавата дава за медийна агитация за националния референдум относно електронното гласуване, на сайт, създаден по европейски проект от Министерството на икономиката и който не е медия.

Става въпрос за сайта Partners Catalog, който взема общо 12 363 лева от парите на данъкоплатците, защото рекламира позиция “не” за електронното гласуване на няколко инициативни комитета. Тънките подробности в случая са няколко – дали Partners Catalog е медия в същинския смисъл на думата и има ли конфликт на интереси, тъй като в сделката участват лица, чиито имена личат в едни и същи управителни съвети на различните субекти по сделката.

Съгласно обявлението в категорията “Информация за нас” в самия Partners Catalog, сайтът е бизнес каталог за България, Румъния и Сърбия. Сайтът е направен по проект „Техностарт – насърчаване на иновативната активност на младите хора в България“. Проектът е на икономическото министерство.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA