Пиши ни

ФБР обискира дома и офиса на адвокат на Тръмп

ФБР претърси дома и офиса на адвоката на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Коен, предава Reuters. Били са иззети поверителни разговори с клиенти, конфискувани са имейли, данъчни декларации и бизнес документи.

Според информацията обиските са инициирани от специалния прокурор Робърт Милър – същият, който разследва предполагаемото наговаряне между представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в САЩ през 2016 г. 

Президентът Тръмп коментира, че претърсванията са срамни и са „лов на вещици“. Държавният глава нарече екипа на Милър „най-предубедената група хора“.

Запознат с разследването източник съобщи, че при обиска вчера ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени между Коен и бившата директорка на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 г. среща между зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, обещали компрометираща информация за съперничката на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са защитени от разпоредбите, които предпазват разговорите между адвокат и негов клиент.

Името на Коен е замесено и с това на порноактрисата Сторми Даниълс, която твърди, че през 2006 г. е имала връзка с него, а през 2016 г. малко преди президентските избори ѝ е била платена сума от 130 000 долара, за да запази мълчание. 

Адвокатът на настоящия президент настоява, че е платил сумата от собствения си джоб, а самият Доналд Тръмп заяви, че не е знаел за плащането.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA