Пиши ни

Ученици от Петрич и Коларово завоюваха награди на Областното състезание по информационни технологии

Завърши Областното състезание по информационни технологии в начална училищна възраст, което се проведе при голям интерес в благоевградското Осмо СОУ „Арсени Костенцев”.В състезанието взеха участие 68 ученици от І до ІV клас от основни и средни общообразователни училища в Благоевградска област. Голямата награда на надпреварата- марков монитор, спечели Цветелина Войнова от VІІ СОУ “Кузман Шапкарев” – Благоевград.

Организаторите на събието наградиха първите трима в четирите възрастови групи. Класираните на първо място в групите получиха награда джоистик-волан, а заелите второ и трето място бяха наградени съответно с комплект тонколони, клавиатура и мишка, и уеб-камера.

Петима ученици получиха наградата на Осмо СОУ за оригинална идея, а Цветанка Левонова от Петрич получи поощрителна награда за най-добър правопис. Денислава Лъшева взе приза за сложност на композицията. Награда за най-оригинален постер, представящ училището, спечели екипът на СОУ „Васил Левски” от село Коларово.

Освен това всеки състезател получи сертификат за участие, комплект слушалки с микрофон и ученичаска литература.

Инициатор и организатор на състезанието бе Осмо СОУ, а съорганизатори са Община Благоевград, ЮЗУ „Неофит Рилски” и РИО на МОМН. То се проведе за трети път и е едно от първите в страната за тази възрастова група.

Целта на състезанието е да предостави възможност за творческа изява на ученици от І до ІV клас със знания и практически умения в областта на информационните технологии и е посветено на 30 години от създаване на Осмо СОУ, каза за Дарик директорът на учебното заведение Сергей Биров.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA