Пиши ни

Ученици на ПГИТ “Проф. Д-р Асен Златаров” отбелязаха патронния си празник с концерт-спектакъл

С тържествена церемония и концерт-спектакъл възпитаниците на ПГИТ “Проф. Д-р Асен Златаров” отбелязаха патронния празник на учебното заведение. Изключително тържествената церемония се проведе в малката зала на НЧ “Братя Миладинови-1914”.

Преди започването на концерт-спектакъла се проведе благотворителен базар, на който бяха предложени ястия приготвени от учениците. Събраните средства от базара ще бъдат използвани за изработването и поставянето на бюст- паметник на Асен Златаров.

Директорът на професионалната гимназия сподели за нас, че: “Поставянето на такъв бюст-паметник ще остави следи в съзнанието на всеки един от учениците на нашето любимо училище. Ние все още не знаем каква сума е необходима за изработването на бюст- паметник, но се надяваме да успеем и да оставим тази следа след себе си.” – каза тя.

Ако бъдат събрани необходимите средствата, бюст- паметника ще намери своето място на входа на учебното заведение.

Официални гости на тържественото отбелязване на патронният празник бяха зам. -кметът по хуманитарни дейности Илияна Попова, уредника на Исторически музей- Петрич Сотир Иванов, директори на училища в града, също така бивши и настоящи възпитаници на професионалната гимназия.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA