Пиши ни

Треньорът на „Беласица“ А. Славков: Престъпление е град като Петрич да няма свой стадион

„Беласица“ загуби от ЦСКА с 2:4, но с играта си показа, че бележи прогрес. С идването си в Гоце Делчев петричани и армейци направиха истински празник за местните фенове. За емоциите от мача разговаряме с треньора на комитите Ангел Славков:

– Г-н Славков, можеше ли Вашият отбор да сътвори изненадата?
– Първо, поздравявам моите футболисти за старанието, тактическата дисциплина и за отборната игра. Не се изплашиха от съперника, особено след гръмката му победа в Стара Загора за купата срещу от най-добрите отбори в „А“ група. Съжалявам единствено за резултата, който можеше да бъде по-добър за нас, ако бяхме отбелязали двете възможности в началото.

– Какво не достигна на отбора?
– Имаше респект, както и по-различен психологически нюанс предвид противника. В крайна сметка получихме леки голове – първият и третият след рикошет. Грешки обаче се случват и всеки може да ги допусне. ЦСКА показва, че и с български футболисти може да се направи добър отбор, който спокойно може да съперничи на най-добрите в елита. Те доказват тезата, че в България трябва да се канят само много класни футболисти, а не анонимници на килограм, които спират развитието на нашите таланти.

– Дали мачът щеше да е различен, ако играехте в Петрич?
– Не знам за резултата, но със сигурност обстановката щеше да бъде по-различна. Престъпление е град като Петрич да няма свой стадион, а отборът му да няма къде да играе.
– Как работите в такава ситуация?

-Обикаляме 6-7 села да тренираме и навъртаме 200, 300, дори 600 км по време на подготовката. Ежедневно пътуваме с коли и автобуси. Добре че общината и кметът Димитър Бръчков в частност се стараят всичко да е наред – храна възстановяване и т.н. Прави чест и на самите футболисти, че не се оплакват и демонстрират себераздаване и професионализъм.

– Доволни ли сте от приема в Гоце Делчев?
– Това, което мога да кажа, е едно голямо благодаря на Гоце Делчев, че прие мача. Благодаря и на нашето ръководство, което успя да уреди да гостуваме близо до Петрич и да се чувстваме като у дома си.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA