Пиши ни

С първа копка стартира обновяването на градинката в кв. „Дълбошница”в Петрич

Кметът на Петрич Вельо Илиев даде старт на обновяването на градинката на кв. „Дълбошница”. Това стана след като положи първа копка на грандиозното преобразяване на минипарка на един от най-големите петрички квартали. Преди това архиерейският наместник Ангел Кочев в словото си призна, че красивите неща стават с много смирение и любов. Отецът каза още, че от кв. „Дълбошница”са започвали много неща, от които бавно но сигурно видът на Петрич се възражда. Вельо Илиев пожела на децата, след направата на парка да се радват много на придобивката.

”Община Петрич получи приз-община, приятел на детето от световната детска организация-UNICEF. Правим всичко възможно да утвърждаваме това, с което сме наградени. Това го правим най-вече за прекрасните деца от Петрич и селата. Тази градинка ще бъде модерна, както изисква европейското финансиране по европейски проект. Ще заработи фонтана, ще има детски площадки за три възрастови групи. От стари времена, това място го знаят като –митницата, затова ще има и четири нови щанда за продажба на зеленчуци и плодове. Градинката ще бъде разширена до оградата на училище „Кочо Мавродиев”, но всичко това може да го видим след два месеца. Надявам се най-късно за първия учебен ден всичко да е направено и реализирано.

В тази връзка искам да кажа, че ние продължаваме по проекта достъпна и зелена градска среда на Петрич, с който преобразихме нашия град. Като започнете от жп линията до площада, до стадиона, и това е видно за всеки, който живее в Петрич. Успяхме да защитим успешно още шест допълнителни обекта. Днес на такъв обект правим и първата копка. До първия учебен ден се надявам да направим още няколко такива красиви кътчета в Петрич „, каза кметът Вельо Илиев пред присъстващите. За най-малките от близката детска градина община Петрич бе осигурила по един кроасан. Всички опитаха и от вкусната козуначна пита

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA