Пиши ни

С обвинение за афера с милиони левове Вельо Илиев бе представен в листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“

Днес в Благоевград бе представена листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“. 

Лидерът на „Движение България на гражданите” от Реформаторския блок Меглена Кунева и водачът на листата на РБ в Благоевград Димитър Делчев откриха кампанията.

Събитието се проведе пред офиса на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” и бе под надслов „Общи усилия = сигурен успех”.

В откриването на кампанията се включиха кандидатите за народни представители от листата на Реформаторския блок.

Преди представянето на листата бе включена музикална програма, в която известният благоевградчанин Венцислав Благоев, който е джазов и класически тромпетист, заедно със своя бенд достави удоволствие на присъстващите.

Безсрамникът с обвинение за афера с милиони лева Вельо Илиев бе представен в листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“.

Преди около месец време стартира наказателният процес срещу екскмета на Петрич Вельо Илиев и бившия главен счетоводител на общината Младен Пильоков, които са обвинени за длъжностно престъпление и умишлена безстопанственост при отпускане на лекарства на ветераните и пострадалите от войните, в резултат на което са настъпили значителни щети за над 1 милион лева.

Обвинителен акт от 1700 страници срещу Вельо Илиев, бивш кмет на Община Петрич, и Младен Пильоков, бивш главен счетоводител на Общината, внесе днес за разглеждане в съда Окръжна прокуратура – Благоевград. Те са обвинени в неизпълнение на служебните си задължения, от които настъпили значителни вредни последици и в умишлена безстопанственост.

В хода на досъдебното производство, ръководено от ОП-Благоевград, са разпитани 61 свидетели, назначена и изготвена техническа експертиза на представените документи. Материалите по делото са събрани в 81 тома, 45 от които са документи.

Двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност през май т.г. и понастоящем са с мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на по 5 000 лева.

В хода на разследването е установено, че в периода от 01.01.2007 г. до 19.10.2011 г. в гр. Петрич в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Петрич, Илиев не е изпълнил служебните си задължения, произтичащи от разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация, Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки и Закона за обществените поръчки, като не взел решение за откриване и не провел процедури за възлагане на малки обществени поръчки – открит конкурс за доставка през 2007 г. и 2008 г. и обществени поръчки за доставка през 2009 г., 2010 г. и 2011 г. на лекарства и лекарствени продукти на ветераните от войните, военноинвалидите и военнопострадалите в Община Петрич.

С тези свои действия обвиняемият целял да набави за „Фарма Петра“ ЕАД гр. Петрич облага в размер на 926 281.91 лв. без ДДС. От деянието му настъпили значителни вредни последици в същия размер за Община Петрич.

 

Очаквайте скандални подробности!

 

Листа на КП „Реформаторски блок– Глас народен“

    Димитър Андреев Делчев
    Вельо Атанасов Илиев
    Анна Кирилова Бистричка
    Ивайло Томов Христов
    Катерина Стоянова Влахова
    Андрей Костадинов Радонов
    Стоян Николов Стоянов
    Гергана Николаева Петкова
    Костадин Стоянов Стоянов
    Георги Лазаров Колчагов
    Мариян Кирилов Трунгов
    Елена Венциславова Елчина
    Василка Атанасова Драчева
    Иван Костадинов Докторов
    Петков Митев Цонев

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA