Пиши ни

Съдят 28-годишен за побой с фатален край в Гоце Делчев

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. Пиринлиев (на 28 години) за извършено от него престъпление. На 28.04.2017 г. обвиняемият Пиринлиев заедно с негови приятели гледал състезанието „Млад огнеборец“ на стадиона гр. Гоце Делчев. 

След приключване на събитието, с управлявания от него лек автомобил „Део“, тръгнали към центъра на града. Около 11:30 ч. наближили магазин „Валан“, където обвиняемият искал да остави колата на паркинга на търговския обект. В този момент към магазина пеш идвал И. Ш. (на 68 години). Пиринлиев го видял и подал звуков сигнал. Възрастният пешеходец се обърнал, забелязал движещия се лек автомобил, забавил ход, отдръпнал се назад и отправил реплика към водача му – „…какво си се разсвирил“. Подразнен от реакцията му, Пиринлиев го напсувал, след което продължил шофирането и спрял на паркинга.
И.Ш. тръгнал към мястото, където обвиняемият спрял автомобила, застанал до вратата на шофьора и заявил „… ти какъв си бе, мухльо, че ме псуваш…“ Той хванал Пиринлиев за тениската и започнал да го дърпа, при което дрехата се скъсала. След тези действия възрастният мъж напсувал шофьора на автомобила. Това ядосало Пиринлиев, той слязъл от колата и се нахвърлил върху И.Ш. с юмруци. Нанесъл му силни удари в областта на главата и лицето, от които той паднал на земята и си ударил главата. Пострадалият лежал безпомощно по гръб на асфалта, по главата и ушите му имало кръв, а лявото му око било подуто. Обвиняемият се изплашил, взел шише с минерална вода от автомобила и го напръскал по лицето, за да се свести. Повдигнал главата му, за да промие раната и го обърнал настрани, за да не си глътне езика. Пътуващите с обвиняемия в автомобила подали сигнал за инцидента на телефонен номер за спешни повиквания 112.
Пострадалият бил транспортиран от медицински екип до МБАЛ гр. Гоце Делчев, а от там по спешност в болнично заведение в гр. София, където бил веднага опериран. 
След продължилото 46 дни интензивно лечение възрастният мъж починал. Според експертното заключение, между получените травматични увреждания и настъпилата смърт на И.Ш. има пряка причинно-следствена връзка.Предстои да започне съдебен процес срещу И. Пиринлиев, обвинен в умишлено нанесена тежка телесна повреда, причинила смърт на възрастен мъж.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA