Пиши ни

След 8 години чакане! Тържествено стартира изграждането на канализацията за отпадни води в петричкото село Кулата

Първото гранично село на влизане в страната ни, село Кулата, стартира от днес дългоочаквания си проект за изграждането на канализация за отпадни води. Стойността му е 1 300 000 лв., който е одобрен през 2007 година на 04.04., каза при старта на проекта кметът Димитър Манолев. Управникът на емблематичното за България село, поясни, че копката идва, след дълго прекъсване, но е едно от най-хубавите неща за населението. Той оправи изключителни благодарности към народния представител от 42 НС Спас Панчев, за лобизма му.

”Благодаря и на екипа на кмета на Петрич инж. Вельо Илиев, които не се огънаха и докрай изведоха нещата. Много голяма е заслугата и на отдела по екология с началник Антоанета Петрова.”, изтъкна още в словото си кметът на с. Кулата, който смята, че фирмата изпълнител „Монолит 21”ЕООД на бившият депутат от ГЕРБ инж. Митко Захов ще влезе в срок и предаде обекта в поставените му параметри. Градоначалникът Вельо Илиев и екипът му получиха като изненада връзка чесън от колегата му Манолев.

Това е днешната изненада от най-добрият производител на чесън в района Николай Точев. Защото село Кулата е познато в цяла България, като производител на хубавият зеленчук, призна управникът му и окичи шиите на гостите с връзките чесън, които бяха с червен конец против уроки. Димитър Манолев подари на приятеля си Спас Панчев и книга, описваща историята на родното му село.

Петричкият кмет в приветственото си слово заяви „Благодаря на тримата отци, които ни подкрепиха в това боже дело да започнем това наистина велико дело което преди осем години стартира и да го продължим. Дай боже да го завършим по-следващата година и окончателно. Финансирането, което получихме след осем годишно прекъсване е много важно за хората на Кулата и мен като общински кмет. Но най-вече на г-н Манолев, като кмет на селото. Той, благодари на много хора, но няма как сам на себе си да благодари.

Затова му изказвам моята благодарност за усилията и многото срещи, които правихме в селото и изхабените нерви. Защото хората не вярваха, че в едно гранично село, откъдето започва България и свършва България няма и един метър канализация. Сега приключваме първи етап, но веднага подготвяме документите за втори етап, за да се канализира цялото село. С вас скъпи жители преживяхме много по изграждането на лот 4 на АМ „Струма „. За това няма да ви моля за извинение. Търпеливо изчаквахте да завърши строежа. Затова на есен да се поздравим с двете неща, които ги чакахме –новата канализация и отсечката на магистралата. Тези неща сме ги чакали изключително много и сме ги жадували. Успех на всички!, обърна се към присъстващите кметът Вельо Илиев..

След което последва процедурата по разбиването на шампанско в багера за първа копка. Със замах кметът разби на малки парченца марковото вино и получи аплодисментите на всички. Събитието стартира точно на обяд в 11. 30 часа и въпреки жарките лъчи на слънцето, където термометрите показваха над 35 градуса екипът на кмета и гостите издържаха стоически и дадоха старта на новата придобивка на граничното село на България

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA