Пиши ни

След години ходене по мъките и срам! Набеден за наркотрафикант, 66-годишен мъж от петричкото село Право Бърдо съди прокуратурата на Р….

Жител на петричкото село Право Бърдо е завел съдебен иск срещу прокуратурата на Р. България в размер на 10 000 лв. за причинени му страдания, докато вървяло дело, в което той несправедливо е бил обвинени, че държи наркотици. 66 годишният Асен Въчев е подал жалба до петричкия съд, където искът му ще бъде разгледан по смисъла на закона за отговорност на държавата за вреди причинени на гражданите.

Адвокат на жалбоподателя е Анна Богданова, която бе издигната за кандидат кмет от партията на Яне Янев. Казусът е следният: През 2010 година Въчев е привлечен като обвиняем за престъпление за наркотици. Всъщност той е набеден, че е държал в дома си 1. 600кг. в дома си канабис на стойност 6000лв. Районна прокуратура е внесла обвинителния акт срещу него и така е стартирало наказателното производство в РС-Петрич.

След събрани доказателствени писмени и звукови материали по делото, съдът в Петрич произнася оправдателна присъда спрямо подсъдимия. Присъдата му е потвърдена и на по-горна инстанция в Окръжен съд Благоевград. Така оправдателната му присъда е влязла в сила. Това обаче не го удовлетворява, защото се почувствал много зле от хорските приказки. Здравето му се влошило, жена му заболяла и цялото му семейство заедно с него понесло срам от неправилното обвинение на прокуратурата в Петрич.

Ищецът оценява в иска си до съда неимуществените вреди, преживени вследствие на получения стрес на 10 000лв. Делото, което се очаква да стартира при огромен интерес с обществено значимост ще бъде насрочено в близките дни.

Валентин Герчев

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA