Пиши ни

Санират три обществени сгради в Петрич

По ОП „Региони в растеж” в Петрич се санират три сгради от обществения сектор. Включени в програмата са сградата на РУ Петрич и РСПБЗН в общ проект „Енергийна ефективност в административни сгради на държавна администрация” и Общинска администрация в проект „Енергийна ефективност на административна сграда Община Петрич”. В сградата на РУ – Петрич работят 95 служители, средно дневно има по около 30 посетители. В сградата на РСРБЗН работят 28 служители, средно дневно има по 10 посетители. Двете сгради не са ремонтирани основно години наред.

В сградата на Общинска администрация Петрич общо 130 работещи и посетители дневно. Предвидените мерки целят подобряване като цяло на енергийната ефективност на трите сгради от обществения сектор. Изготвените проекти включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на дограмата (врати, прозорци и гаражни врати), топлоизолация на покрив и сутерен. Освен това в трите административните сгради ще бъдат изградени соларни инсталации с монтаж на селективни слънчеви панели на покрива, ще бъде подменена отоплителната система, осветителните тела ще бъдат заменени с LED осветление. Заложените мерки са съобразени с резултатите от извършено предварително енергийно и конструктивно обследване на сградите.

Стойността на проекта за енергийна ефективност на сградата на РУ – Петрич е 585 000 лева, на РСРБЗН 535 000 лева. Проектът за сградата на Общинска администрация Петрич е на стойност 825 000 лева.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA