Пиши ни

Разбиха престъпна група за ДДС измами при акция в Петрич

На 14 май в град Петрич, Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и НАП, реализираха акция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС. Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща.

Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги – „Метро“, „Билла“ и „Пени“. След дадено разрешение от Специализирания съд, на 14 май е извършено претърсване в счетоводната къща, обслужвала групата. Открити и иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци.

Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават. Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA