Пиши ни

Прочети още Съветник от ГЕРБ зададе наболели за петричани въпроси към кмета на общината

След редица сигнали и оплаквания от граждани на град Петрич инж. Димитър Танев, общински съветник от ПП ГЕРБ, повдигна въпрос на сесия на ОБС – Петрич, относно нерегламентираното сметище, което се е появило под Национална спортна база „Цар Самуил”. Терена, които се е превърнал в бунище се води на Министерство на транспорта, което по никакъв начин не задължава общината да се грижи за стопанисването му. Но според Димитър Танев, затова че се превръща в незаконно сметище, трябва да се вземе някакво решение.
Кмета и зам. кмета по ТСУиС и обществен ред на община Петрич са се ангажирали да изпратят комисия, която да констатира нарушенията за да може да се почисти и да се загради мястото и да не се изхвърлят отпадъците там.
Друг важен въпрос, който общинският съветник Танев повдигна на сесията бе неизградената детска площадка между улиците . „България”, „Васил Левски” и „Калабак” в град Петрич. Той внесе подписка на заседание на Общински съвет – Петрич, относно построяването на тази детска площадка от името на живущите в този квартал. Жителите са се обърнали към общинският съветник Танев с молба за разрешаване на проблема. Защото между трите улици има голямо празно пространство, което се е превърнали в бунище. На заседание на ОбС – Петрич през октомври 2009 година са гласувани средства за изграждането на такова съоръжение, но и до днес няма нищо направено. А в обявление от община Петрич през 2004 години този терен между трите улици е преотреден за изграждането на детска площадка. В подписката протестиращите пишат „Мислим, че е крайно време тази дългосрочна детска площадка най-сетне да се направи за децата ни”.
Димитър Танев, заяви че е повдигнал въпроса на заседанието на Общински съвет – Петрич и в най- скоро време хората от квартала ще имат нова детска площадка.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA