Пиши ни

Протестните действия в ВиК Петрич преустановени без санкции за работниците

Преустановиха стачните действия в общинска фирма „ВиК” – Петрич. Управителят на дружеството Васил Божанин вчера заяви, че няма да налага никакви санкции на участвалите в протеста. Почти всички участници в протеста ми се извиниха поотделно и заявиха, че са били подведени от Ивайло Христов. Трябвало да отидат 1 среща при кмета на общината, но вместо това се оказало, че са на протест пред сградата на общината. Ивайло Христов все още не е предал паролите от компютъра, както и необходимата документация на заместник-управителя Илиян Ушев, който ще отговаря за инкасовата дейност. Ив. Христов е в отпуск до петък, след като се върне, ще проведа сериозен разговор с него. Ако не върне паролите и документите доброволно, ще сезирам правораздавателните органи, коментира Васил Божанин.

Както писа вестникът, завчера Божанин бе категоричен, че Ивайло Христов повече няма да е на работа във фирмата, но не може да бъде освободен по време на отпуск.

Кметът на общината Вельо Илиев е разговарял едновременно с двете страни – управителя на дружеството Васил Божанин и представители на участващите в протеста. Мнението на градоначалника е, че двете страни трябва да седнат на масата да си кажат недоизказани неща, ако има такива, защото протестите не са в полза нито за служителите във фирмата, нито за обществеността.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA