Пиши ни

Прекупвачите печелят в пъти повече от производителите, оплакват се на зеленчуковата борса в Петрич

Всеки ден от ранна утрин, започва алъш вериша на зеленчуковата борса край гр. Петрич. Именно там местните производители излагат стоката си, с която зареждат складове и магазини търговците от целият регион.
„ Производителите не печелят добре, прекупвачите печелят в пъти повече тъй като когато се натрупа много стока цената тук пада, а търговците я носят където я няма и затова печелят” заяви за Factornews Зоя Войнова от с. Кърналово, която от дълги години продава зеленчуци на борсата край Петрич. Тя каза още, че организацията на тържището е добра, но ги смущава асфалтовата настилка вътре в борсата която е разбита от товарните коли, осеяна е с дупки и плаче за подмяна.
За жълти стотинки се продават кромида и марулата там, чиято цена е 10 ст. за връзка, кило български домати и краставици е около левче, но производителите твърдят, че не могат да поддържат по – високи цени тъй като зеленчуците внасяни от Гърция и Македония в много по – големи количества са още по – евтини.По 65 лв. месечна такса плащат на община Петрич, за да излагат производството си на борсата местните производители, сподели на свой ред Величка Станоева от с. Беласица. „ Това което искаме е да се поддържа по – добра хигиена, отправи препоръка към ръководството на зеленчуковата борса местната търговка.
Местната производителка Зоя Войнова години наред продава продукцията си на зеленчуковата борса.Това което искат зеленчукопроизводители и търговци е да се подобри хигиената на борсата.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA