Пиши ни

Почина мотористът, чиято машина се “завари” в джип

64-годишният Георги Мътнешлиев от петричкото село Беласица, който бе блъснат на пътя Първомай-Петрич на 15 март малко след 19 часа, управлявайки мотор “Симсон”, от джипа “Ауди Q7” на съсобственика в строителните фирми “Растер юг” и “Пиринстройинженеринг” Васил Костов, е починал завчера в софийската болница “Света Анна”.

Над 1,2 промила алкохол е показала експертизата на пробата на кръвта, взета от Васил Костов. Назначена е експертиза на тялото на починалия Мътнешлиев за установяване на причинната връзка между смъртта му и катастрофата.

Досега досъдебното производство срещу Костов се водеше от Районна прокуратура – Петрич, но тъй като вече става дума за причиняване на смърт при ПТП с употребата на алкохол, със случая се заема Окръжна прокуратура – Благоевград.

Малко след 19 часа на 15 март в района на местността Бела мара извън Петрич луксозното “Ауди” на Костов наниза на предницата си симсончето на Мътнешлиев. При сблъсъка мотористът се удря в капака на джипа, вдлъбнал го и отлетял в крайпътната канавка. Костов не спрял да помогне на пострадалия, а продължил към Петрич с джипа си, за чиято предница като фабрично заварен бил симсонът.

Едва около 2 км след мястото на сблъсъка, пред входа на предприятието “Биляна” в Петрич, джипът на Костов спрял. Оказало се, че компютърът на луксозната кола установил нередности при движението, блокирал двигателя и така “заловил” отдалечаващия се от произшествието шофьор. Читатели написаха в електронния форум на вестника, че когато слязъл от колата, Костов едва стоял на краката си. Може да е освен от алкохола и от шока, който е преживял, предположиха читателите.

Пред полицаите Костов обяснил, че не е разбрал за сблъсъка и не е видял забития в предницата на аудито му мотор, затова не е спрял на мястото на инцидента.

Пострадалият Георги Мътнешлиев бе транспортиран в “Пирогов” с тежки травми на главата, гръдния кош и бъбреците. Впоследствие бе преместен в болница “Света Анна”.

Покойният е тъст на Иван Илиев, брат на кмета на Петрич Вельо Илиев. Жертвата е баща на съпругата на Иван – Светла. Другата му дъщеря Людмила е митничарка. Работил е по поддръжката на радиостанциите в някогашното АПК. През 2010 година се пенсионирал като служител на “ВиК” – Петрич.

Васил Костов е известен с прякора “Кметът в сянка” на Петрич, тъй като фирмите му печелят болшинството от обществените поръчки на общината. Злополучното бяло “Ауди Q7” той закупи през лятото на миналата година. Каталожната цена на белия шикозен джип е над 146 000 лева.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA