Пиши ни

Пожарът тръгна към кресненското село Влахи, евакуираха хора

Евакуация на жителите на кресненското село Влахи бе проведена заради разразилия се пожар. Заради появилия се силен вятър, огънят се е разраснал и ситуацията е станала критична. Затова областният управител на Пиринско Бисер Михайлов издаде заповед за спешно извеждане на хората от домовете им.

"Най-важното е да се запази животът на хората. Силният вятър насочва пламъците към селото, преминава през направените просеки и обхваща нови площи", мотивира решението си губернаторът. Евакуацията на хората от село Влахи е приключила, съобщиха от пресцентъра на МВР. В резултат на предприетите действия от селото са евакуирани 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители.

Екипите, които се борят с огнената стихия, също са изтеглени на безопасни места.

„От вчера сме предприели мерки и превантивни действия, ако се наложи евакуация на селото. Направен е списък на жителите на село Влахи, около 19 души, една част от тях са постоянно живущи, други имат там вили и къщи, в които ходят в почивните дни“, поясни главен комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР –Благоевград. Предприети са бързи действия след издаването на заповедта хората по списък да бъдат изведени от селото максимално бързо, за да се запази тяхното здраве и живот.„Предполагам, че ще срещнем съпротива от част от жителите на селото, както беше от изминалите дни в Ощава и Сенокос, но това се прави с цел тяхната безопасност. Знаем, че са привързани към къщите си, към животните си, но най-важното е човешкият живот“, увери полицейският директор и допълни, че ако се наложи, дори и принудително, хората ще бъдат изведени и евакуирани, за да са в безопасност.


0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA