Пиши ни

Пиринско с мощно представяне на конгреса на БСП! Лидерът М. Миков определи управлението на България като "пентагонално"

В празнично предвеликденско настроение на големия християнски празник Цветница в зала 1 на НДК се проведе петото заседание на 48-ия конгрес на БСП под надслов „Време за справедливост!“. Заседанието бе свикано, за да утвърди промените в устава на партията, да определи основните насоки и да очертае главните цели пред Столетницата в предизборната кампания за местните избори наесен.

Делегатското представителство от Благоевград беше налице като присъстваха и голям брой гости. В групата от Благоевград бе бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев,областният лидер на червените в Пиринско Юли Гошев ексдепутатът Емил Костадинов,лидерът на БСП Благоевград Вл. Пандев, ексзам.областният К. Дурчов ,Йорданка Слатниска ,В. Кожухаров и др. Конгресът беше уважен от лидерите на партиите участници в коалицията „БСП лява България“ и посланици на страни от цял свят.

Делегатите приеха с мнозинство изнесения доклад на Председателя на БСП Михаил Миков. Слово пред конгреса изнесе и Председателят и лидер на ПЕС Сергей Станишев, който отправи поздравления към българските социалисти от името на ПЕС. По отношение на политическата обстановка, Станишев заяви, че не иска Европа да бъде разделена на лагери и затова социалистите от Стария континент работят за политическо уреждане на конфликта в Украйна. Той подчерта, че днес страната се управлява от коалиция, която се определя като пентагонална и която обремени българина с огромния 16-милиарден дълг.

На предоставените ни снимки почти едни до друг са замесените в скандал червени лидери Костадинов и Пандев,които миналата седмица бяха забъркани в люта кавга и бой. “Скараните” са на една ръка разстояние един от друг, а ръката е на Й. Симонски. Леко в страни от групата е Данчето Слатинска, седнала рамо до рамо с Венци Кожухаров. До преди минути групата бе още в София . Ще разберем повече за конгреса, когато групата се върне в Благоевград.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA