Пиши ни

Петте най-романтични пътешествия с кола

Да вземете кола под наем където и да е по целия свят вече е достъпно онлайн и става бързо. Затова и никога не е било по-лесно да се отдадете на приключение на четири колела.

Красивите и впечатляващи места за шофиране са безброй, но „Индипендънт” представя петте най-романтични.

Вижте ги:

1. Крайбрежието на Амалфи, Италия


Крайбрежието на Амалфи в Италия е изключително популярно и с основателна причина. Живописни градове, накацали каскадно по скалите над морето, великолепна храна и вино и зашеметяващият бряг правят това крайбрежие един от най-романтичните и популярни автомобилни маршрути на Италия, а и в света. Минете през Амалфи, Позитано и Равело.

Имайте предвид, че районът е пълен с туристи и местни през лятото, а през зимата повечето хотели затварят. Най-доброто време за посещение е през пролетта или есента, когато има много зеленина, а тълпите са по-малки.

2. Пътят North Coast 500, Шотландия


Шофирането по  North Coast 500 е съпроводено с прекрасни планински гледки, неероятни заливи, исторически места за престой и много други приятни спирки.

Любителите на животните трябва да се отправят към Морай Фърт, където се намират около 130 делфини. Обикновено се виждат и тюлени, докато различни видове китове могат да бъдат забелязани по-надалеч от залива. Заради живописната си градина и исторически зали, замъкът Dunrobin е задължителна спирка по пътя,  докато отдалеченият полуостров Апълкрос (Applecross) ще накара всяка влюбена двойка да повярва, че светът й принадлежи.

Внимавайте – макар и пътят да е нов и пригоден за всякакви автомобили, съветът към неопитните шофьори е да избягват отклонението Bealach Na Ba заради острите завои и стръмните наклони. Най-подходящо е да тръгнете на това пътешествие през летните месеци.

3. Градинският маршрут, ЮАР


ЮАР е доста голяма държава и шофирането може да изглежда обезкуражаващо преживяване но Градинският маршрут (Garden Route) е толкова красив и е едва 190 мили. За двойките виещите се пътища и изоставените плажове, лагуните, планинските гледки и прекрасната раститеност, на която маршрутът дължи името си, могат да са истинско романтично бягство.

Най-близката точка за започване на пътешествието е Кейптаун, и продължава на изток. Най-популярна спирка по пътя е може би красивият град Найзна. Друга популярна спирка е Мосъл Бей.

Най-подходящото време да поемете по Градинския маршрут е септември-октомври – заради мекото време и добрите условия за шофиране.

4. Големия океански път, Австралия


Големият океански път се простира на 243 км в щата Виктория, Австралия, и свързва градовете Торки и Алансфорд. Той е идеален маршрут за двойки с красивите си скалисти върхове, буйна растителност и фантастична храна. А забавленията могат да включват още разглеждане на по-голяма част от щата Виктория и дори наблюдение на китове.

Най-удобното международно летище в близост до маршрута е Мелбърн. Тръгвайки от там, посетителите могат да се отправят към Торки, където е официално началото на Големия океански път и една от сърф столиците на Австралия. После може да минете през Лорн, където да похапнете вкусна риба с чипс, а след това да се отбиете до река Кенет, известна с живеещите нализо мечки коала.

Посещението в Националният парк "Отуей" е идеален начин да видите буйните австралийски тропически гори, преди да се отправите към 12-те апостола в Порт Кембъл, група зашеметяващи скали, извисяващи се от океана.

Имайте предвид, че цените са по-високи през лятото (което тук е от декември до февруари), а и температурите са много високи. През пролетта е пикът в растежа на дъждовните гори, затова най-доброто време за посещение е зимата (т.е. за еропейците – европейското лято). Така ще избегнете големите тълпи туристи ицените ще са по-ниски. Тогава е и миграционният период на китовете, така че имате по-големи шансове да ги наблюдавате.

5. Пътешествие и Северна Франция


Северната част на Франция може и на пръв поглед да не ви се струва подходяща за романтично пътешествие, но тук има зашеметяващи места, които трябва да посетите, начело с Мон Сен-Мишел. Ще добавим и несравнимите местни храна и вино, за да сте напълно убедени.

Скъпоценният камък в короната на Нормандия със сигурност е Мон Сен-Мишел ( Le Mont Saint Michel). Само на половин миля от северното крайбрежие на страната, градът има население от едва 44 души и си заслужава посещението само заради невероятното си средновековно абатство. Другите отлични спирки включват Онфльор (Honfleur), красив град, сякаш излязъл от картина на Моне, и Байу (Bayeux ) -  прелестно градче с калдъръмени улички, дом на едноименния гоблен.

Лятото е най-подходящото време за обиколка на Северна Франция, за да се насладите и на хубавото време и слънцето. Пролетта също е опция.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA