Пиши ни

Петрич Заместник-кметът на Петрич Христо Георгиев със спряни права на частен съдебен изпълнител

На сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители ясно се вижда името на Христо Георгиев – най-долу като загубил правоспособност
Заместник-кметът на Петрич Христо Георгиев е изхвърлен от гилдията на частните съдебни изпълнители. Министърът на правосъдието Зинаида Златанова прекрати със заповед правомощията му след сигнал, че 7 години „под прикритие” е заемал мястото си в Камарата.
След 7 години “под прикритие” управникът е натопен в професионалната камара и на 13 май министър Зинаида Златанова прекрати правомощията му като частен съдебен изпълнител. Служебният му архив е предаден на колегата му Шукри Дервиш, който има кантора и в Гоце Делчев, и в Сандански.Петричкият управник губи правоспосбността си на основание чл. 31, ал. 1, т. 5 от Закона за частните съдебни изпълнители. Съгласно тази точка правоспособност се губи “при несъвместимост по чл. 6”, който указва, че частният съдебен изпълнител не може едновременно да бъде народен представител, министър, кмет или общински съветник.

Пълна мистерия е как вече 7 години петричкият заместник-управник е успявал да запази мястото си на частен съдебен изпълнител, при условие, че колегите му в това съдебно изпълнение са длъжни всяка година да подават декларация както в НАП, така и в Камарата на частните съдебни изпълнители. В документите те посочват работят ли нещо друго извън съдебната кантора и ако да – какво точно.

Легенди се носят за процентите, които получават от стойността на всяка сделка и огромни такси, което им формира годишни приходи от над 100 000 лева. В момента частните съдебни изпълнители в страната са 163-ма, последният конкурс за попълване на бройката беше през 2012 година и според слухове от правосъдното министерство те са напълно достатъчни в страната.

Георгиев е юрист, бил е полицай в Икономическа полиция в Петрич и адвокат, пише изданието. Влиза в политиката през 2007 г., когато е избран за общински съветник, като водач на листата на “Гергьовден” и веднага след това кметът Вельо Илиев го назначи за свой заместник.

От изданието са потърсили Георгиев за коментар, но той въобще не е вдигал телефоните си, защото е в отпуск. От министерството на правосъдието търсят информация за скандала в областната управа в Благоевград.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA