Пиши ни

Петрич се побратими със Струмица

Меморандум за сътрудничество подписаха общините Петрич и Струмица. Церемонията се състоя в сградата на Община Струмица с домакинството на изпълняващия длъжността кмет Йосиф Костадинов. Делегацията от Петрич беше водена от кмета Димитър Бръчков. Подписаният меморандум включва сътрудничество на двете погранични общини в областите на икономиката, културата, спорта и други от обществено значим характер.

„Огромно задоволство изразявам от свое име и от името на гражданите на община Струмица за подписването на този документ. През годините досега двете общини са изпълнявали съвместни проекти по програми за трансгранично сътрудничество. Продължаваме напред за доброто на гражданите”, каза след подписването на меморандума и.д. кмет на община Струмица Йосиф Костадинов.

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков открои значимостта в административно отношение на документа като първи етап от сътрудничеството между двете общини. „Намеренията на община Петрич са да използва в максимална степен възможностите за обмен на идеи , предложения и организирането на общи мероприятия с цел затвърждаване приятелството между хората от двете погранични общини и използване на механизмите за реализация на съвместни проекти за печелене на външно финансиране по програми за трансгранично сътрудничество. Убеден съм, че заедно с екипите си ще съумеем да работим така, че резултатите да бъдат ясни и усетени от нашите жители”, обобщи кметът Димитър Бръчков.

Двамата градоначалници си размениха подаръци, които включиха символи на двете общини.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA