Пиши ни

Петричкия ромски бос Бельо замесен в наркоафера

Трима българи попаднали в арест в Гърция, след като приели  офертата на ром от Петрич да докарат картофи от южната ни съседка у нас, но се оказва, че в камионите им има и хероин, съобщава bTV.
Историята и на тримата започва по един и същи начин. Георги Груев, Фидан Джамбазов и Божидар Шалев са изправени на ръба на бедността. Нямат и работа. С охота приемат предложение за бързо и лесно изкарване на пари. Предлага им я Валери Петков от Петрич, по-известен като Бельо – собственик на пункт за изкупуване на метали.

Той осигурява камион на Георги, който се съгласява да го кара, макар да знае, че е неизправен.  Като бонус Бельо плаща застраховка и винетка.

Минути след преминаването на границата обаче, Георги е спрян за полицейска проверка.
“На границата не ме провериха – нито лична карта, нито документи на колата. Тръгнах и след около 10-20 метра ме спряха три леки автомобила с цивилни. Оказа се, че гръцки гранични полицаи. Изкараха ме от кабината, претърсиха камиона, след което ме заведоха зад него и направо отвориха кабината, изкараха някаква чанта под седалката, отвориха я и видяха някакъв плик. Оказа се, че това е хероин”, разказа Георги в телефонен разговор с екип на предаването “Код: Криминално” от ареста в Серес.

След дни, по същата схема, при Георги отива и Фидан, който освен че също е много беден, е и психически увреден. Въпреки това, за броени дни получава шофьорска книжка и правото да кара кола. Всичко урежда отново Бельо.

Последният засега, трети задържан, е 52-годишен професионален шофьор от село Скрът.
Роднините и на тримата задържани смятат, че близките им са изкупителна жертва. Дни преди мъжете да бъдат задържани, в полицията в Гърция попадат роднини на Бельо – отново с наркотици. Близките на Георги и Фидан смятат, че ромският изкупвач на метали има споразумение с гръцките власти – да предава свои помощници и така да облекчава присъдите на роднините си.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA