Пиши ни

Петричанинът Богдан Шумаров отказа португалец и стана европейски шампион в К1

Състезателят на варненския Боил Богдан Шумаров стана европейски шампион по кикбокс в стил К1 за професионалисти. Преди минути той отказа Жил Силва след четвъртия рунд в категория дзо 71,800 кг и хвърли в еуфория публиката в зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта.

Това бе първи подобен мач за 20-годишния Шумаров при професионалистите на WAKO PRO. , но той не се смути пред далеч по-опитния ибериец и го надигра категорично.

„Браво на Богдан. Проведе тактически правилно срещата и заслужено триумфира. Започна внимателно, тъй като съперникът е шампион при професионалистите и с огромен международен опит. Постепенно Богдан вдигаше темпото с всеки рунд, нанесе много удари на португалеца с ръце и крака и след четвъртия рунд Жил не се върна ринга”, заяви щастливият треньор на победителя Красимир Кирилов.

Богдан Шумаров бе награден със златен пояс и аплодиран бурно от екзалтираните зрители. Както е известно, през миналата година той стана и европейски шампион в К1 за аматьори при дебюта си на такъв форум в Словения.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA