Пиши ни

Осъдиха на пробация от година и половина телефонен измамник от Петрич

Осъдиха на пробация от година и половина телефонен измамник от Петрич. Никола Илиев бе заловен по сигнал на благоевградска журналистка, която се опита да измами за сумата от 40 000 хил. лв. Решението на магистратите може да се обжалва в 15 дневен срок пред Окръжен съд Благоевград. Делото бе разгледано по съкратената процедура, като не бяха разпитвани свидетелите. Прокурор Райна Бачева поиска от съда една година пробация за Илиев и 120 часа полагане на общополезен труд. Съдия Калина Иванова обаче определи наказанието на Илиев да е година и половина пробация и да плати 1 500 лв. на гражданския ищец Добринка Мурджова.
Подсъдимият поискал от възрастната жена 1 500 лв.за това, че синът й е катастрофирал и убил дете. Жената взела назаем парите и ги дала на подсъдимия, след което разбрала, че това е поредният телефонен измамник.

След няколко дни Илиев позвънял на журналистката Ирина Жерева, която веднага влязла в роля и си определила среща с измамника. Тя трябвало да даде 40 000 лв. на Илиев, за да освободи сина й, който блъснал 11- годишно момиченце. Пред магистратите телефонният измамник се призна за виновен и заяви, че съжалява за постъпката си. Той живее в Петрич, заедно с жена си и двете си деца.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA