Пиши ни

Около 200 души блокираха за кратко пътя за Гърция край Петрич

Около 200 души блокираха за кратко пътя за Гърция в района на зеленчуковата борса в село Кърналово. Протестът е насочен срещу управлението на кмета Вельо Илиев и екипа му. Обвинението е за допуснати закононарушения с възлагането и разпределянето на средствата за проведе обществени поръчки. Митингът беше за 30 минути, след което протестиращите блокираха за кратко пътя Сандански-Петрич -Кулата, по който се осъществява основният трафик в посока Гърция.

Хората издигнаха лозунги с текст: “Вельо, върви си”, “Не на кмета-феодал”, “Вельо, 15 години стигат”, “Петрич – Вельова държава”, “Г-н прокурор, няма големи и малки крадци” и други. Протестът бе охраняван от десетки полицейски служители, които следяха за сигурността на хората и движението по шосето. Униформените не позволиха да изгорят макети с образите на ръководството на Община Петрич, каквито намерения имаха протестиращите.

Протестиращите излязоха с открито писмо до президента на Република България Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на правосъдието Христо Иванов. В него се посочва, че поводът са показаните в ефира на националните медии материали за управлението на многомандатните кметове, което се характеризира с нарастваща корупция, притискане, дискриминиране и унищожаване на местни предприемачи, които не са съгласни с политиката и начина на управление на кметовете.

Протестът бе организиран от Сдружението на хотелиерите, Сдружението на строителите и Сдружението за гражданско управление и контрол на община Петрич.
0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA