Пиши ни

ОДК Петрич с тридневна програма за Деня на Детето

С богата програма за празника на детето се похвалиха от Общинския детски комплекс Петрич. Многобройните прояви ще започнат още днес и ще продължат до 1 юни – международния детски празник.

Тази вечер от 19.00 часа е годишната изложба на клуб “Еврика”  към местното детско заведение . Над 50 платна на малчугани ще бъдат представени в изложбената зала на Младежкият Дом,заяви за ПЕТРИЧ NEWS директора на комплекса – Станка Иванова, като похвали участващите в изложбата тридесет и двама млади художници за невероятни им картини.

Над 200 деца ще покажат таланта си на сцената на Младежкия дом от 19.30 часа утре вечер в годишния концерт на комплекса  .

Ръководители на различните клубове под шапката на комплекса  ще раздадат около 50 грамоти за начинаещи свой възпитаници ,преминали първо ниво през настоящата година  .

Атракцията на вторничната вечер ще бъде връчването на статуетката – “Талант на ОДК” , която ще получи възпитаник – абитуриент ,показал високи резултати през годините.Финал на вторият ден от празненствата ще бъде светлинно шоу пред сградата компелкса ,което ще символизира светлината,с  която децата дарявят по-възрастните около тях.

Самият 1-юни – Ден на Детето е патронния празник на ОДК-Петрич. По този повод от 11.00 часа на градския площад ще започне детската фиеста – “Шоу на колела”. Клоуни ще забавляват децата,много награди,весели танци и песни,рисуване на детски личица ще бъдат сред най-интересното от фиестата .Като допълнение към това ще има и парад на приказните герои,като  конкурса за приказен герои ще бъде края на проявите по детския празник.За всички увастници в фиестат са предвидени много награди и балони ,който ще бъдат пуснати в небето на петричко, символизирайки детските мечти.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA