Пиши ни

Нелегална продажба на риба в Петрич

Няколко сигнала за нерегламентирана продажба на риба без необходимите документи за произход са подадени в „Рибарство и контрол” към Изпълнителната Агенция по рибарство и аквакултури в Благоевград.

Директорът на агенцията Емил Филипов обясни, че експертите извършват проверки постоянно, но към момента няма установени нарушения. „Миналия петък служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Благоевград са извършили няколко проверки за нерегламентирана продажба на риба по тротоарите в Петрич.

Тази седмица пак ще направим проверка, каза още Филипов. Той подчерта, че проверките в града ще зачестят. Към момента в другите по-големи градове на територията на област Благоевград не са подавани сигнали за нерегламентирана продажба на риба.

„Само за Петрич имаме сигнали и това го свързване, че може би се извършва улов на гръцка територия и след това се продава, но за сега не сме установили нарушения”, обясни Филипов. Той подчерта, че глобата за нерегламентирана продажба на риба без необходимите документи за произход е на стойност до 700 лева.

22 са регистрираните рибарници на територията на област Благоевград, каза още Емил Филипов. Той уточни, че цената на рибата не е увеличена. „Търсенето и към момента на тези цени е слабо. Ако се повиши цената й, няма да могат да се реализират никакви продажби”, каза още Емил Филипов.

От Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Благоевград обясниха, че все още не е правена статистика за това какви количества риба консумира средногодишно всеки жител на област Благоевград.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA