Пиши ни

Незаконните ромски постройки в Петрич стават все повече

Броят на незаконните цигански постройки в Петрич се увеличава с всеки изминал ден и за това не може да се каже с точност колко са. Това каза Благой Калъпсъзов, член на ВМРО-НИЕ. „Ние не ги броим на бройка, а наблюдаваме как израстват с всеки изминал ден”, подчерта Калъпсъзов. Той допълни, че в момента постройките достигат до границата на Петрич в посока Кулата. „Емблемата на Петрич вече е „обсебена” от тези постройки и трябва да се премести тази табела, за да могат да влязат в рамките на града”, допълни той.
При последното преброяване на населението ромите в Петрич са наброявали 3600 души, Калъпсъзов обаче е категоричен, че този брой на ромите в града е двоен.
„Свидетели сме постоянно на цели семейства, които идват и се заселват в Петрич. Тези роми си създават и условия, където да живеят”, каза още Благой Калъпсъзов.
Няма раздвижване по въпроса за премахване на незаконните постройки в ромската махала в Петрич до този момент. В момента се изчаква сесията на общината, която ще бъде в края на този месец. „Ще видим тогава каква ще бъде реакцията на Общинската администрация по проблема, дали ще започнат изпълнение на актовете, които са преминали през всички инстанции, както и кога ще започне това изпълнение.
След което ще искаме намесата и на други институции. Контактите, които имаме със засегнатите хора, ще бъдат прехвърлени към прокуратурата”, категоричен бе Благой Калъпсъзов. Той допълни, че скандалите в ромската махала в Петрич се задълбочават с всеки изминал ден. „Заради фамилни свади в момента един човек „бере душа” в столична болница”, каза още Калъпсъзов. По думите му, не може частната собственост на хората да се експлоатира незаконно от други лица. От ВМРО-НИЕ настояват да се освободят частните земи, които са застроени от ромите, както и общината да вземе мерки, за да може да се изчисти и общинската собственост.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA