Пиши ни

Наш футболен треньор се призна за педофил

Треньорът в детско-юношеската школа на ПФК Черно море Венцислав Маринов се размина с условна присъда за педофилия спрямо две деца от клуба, пише Блиц. В закрито заседание и в процедура по съкратено съдебно следствие 48-годишният спортист се призна за виновен по всички обвинения на прокуратурата. Варненският районен съд обаче му наложи наказание под законовия минимум – 3 години лишаване от свобода, отложено с 5-годишен изпитателен срок, съобщи “Топ Новини”. Близки на потърпевшите деца, пожелали анонимност, определиха присъдата на съдията Антони Николов като възмутителна.

Венцислав Маринов бе подсъдим по общо четири обвинения за сексуални престъпления спрямо две момчета на възраст под 14 години. В качеството си на треньор по футбол и използвайки положението си на зависимост и надзор, през юни 2013 той се опитал да възбуди полово желание, без сношение, у едно от децата. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от 2 до 8 години, но съдията постанови условно наказание от 2 години лишаване от свобода, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Второто обвинение срещу Маринов е, че през юни месец миналата година е направил опит да извърши полово сношение със същото дете, като за целта употребил сила и използвал положение на зависимост и надзор. Намеренията му да изнасили момчето не се реализирали по независещи от треньора причини. За това престъпление законът предвижда от 3 до 12 години затвор. Председателят на съдебния състав обаче наложи 2 години и 8 месеца условна присъда, чийто изпитателен срок е 4 години.

Третото обвинение срещу Маринов касае периода юни-юли 2013 година, когато в условията на продължавано престъпление, в качеството си на треньор по футбол и използвайки положение на зависимост и надзор, се е опитал да възбуди полово желание без съвкупление спрямо друго дете от мъжки пол. Въпреки че Наказателният кодекс предвижда затвор от 2 до 8 години, магистратът Антони Николов постанови условна присъда от 2 години и 4 месеца затвор, отложена с 4-годишен изпитателен срок.

Последното обвинение срещу Маринов бе за полово сношение (секс) с второто дете, което е станало през юли 2013-та година. За да удовлетвори педофилските си нагони, подсъдимият отново използвал положението си на треньор. Съдията му наложи 3 години условна присъда, която отложи с 5-годишен изпитателен срок. А за това престъпление законодателят е предвидил ефективна присъда от 3 до 12 години затвор.

След сумиране на наказанията Варненският районен съд постанови най-тежкото от тях – 3 години условно. Припомняме, че Венцислав Маринов бе отстранен от длъжност в ПФК Черно море през февруари 2014-а, когато се разбра какви ги е вършил.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA