Пиши ни

Наплив за кметове в петричките села, най-много са в село Скрът – 8

Истински наплив за кметове на петричките села е регистрирано за тазгодишните местни избори. Рекордьор е подгорското село Скрат с 8 кандидат кметове. Най-голямото петричко село Първомай е второто населено място, което конкурира призьора от Подгорието. Там за кмет са се кандидатирали – 7 претенденти за кметският стол.

В село Коларово пък кандидатите са 6–ма, като единият от тях е лидерът на БСП в Петрич, Димитър Капитанов.. В три огражденски села, обаче има по един кандидат, което отсега ги прави първенци в надпреварата за кметове. Това се настоящите кметове, издигнати от коалиция „Роден край” – Симеон Китанов на с. Гега, кметът на Долна Рибница – Стафан Златинов и на село Чуричене – Николай Георгиев.

В предишните избори за местна власт избираемите кметове бяха двадесет. С промените в изборния закон сега броят им скочи на цели 34 населени места. Иначе, списъците на гласоподавателите в града са достъпни за всички и са изложени по секции в помещението на болницата, каза гл. секретар Туфчо Сандъкчиев днес. В селата тези списъци са закачени на табла обособени в сградите на самите кметства, допълни още той.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA