Пиши ни

Най-богатите руснаци губят милиарди заради американските санкции

Най-богатите хора в Русия са загубили повече от 16 млрд. долара след обявяването на новите американски санкции. Индексът Bloomberg Billionaires, който следи ежедневно промяната в стойността на активите на най-богатите хора в света, показва, че 26 от 27-те руснаци в списъка са претърпели загуби.

Най-много от всички е загубил генералният директор на „Норилски никел“ Владимир Потанин – 2.2 млрд. долара, следван от ръководителя на „Лукойл” Вагит Алекперов (1.37 млрд. долара), собственикът на Renova Group Виктор Векселберг (1.28 млн. долара) и собственикът на „Русал” Олег Дерипаска (905 млн. долара).

По данни на Forbes, който прави своя отделна класация на милиардерите, Дерипаска е загубил още повече: 1.3 млрд. долара.

Руското правителство вече обяви готовността си да помогне на предприемачите, чийто бизнес е подложен на санкции. "Ние сме много внимателни към водещите ни компании, това са много големи екипи, много важни работни места за страната ни”, каза вицепремиерът Аркадий Дворкович. Той добави, че ако положението се влоши, държавата ще подкрепи компаниите.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA