Пиши ни

Над 800 души казаха "Не на войната! Да на мира" пред президентството

Над 800 души се събраха на организирания от Градския съвет на БСП в София протест срещу санкциите за Русия. Митингът се състоя пред президентството и мина под мотото “С Европа, но никога срещу Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!”.

“С Европа, но никога срещу Русия! Под този наслов трябва да пазим националния интерес и да не допускаме включването на България във война и най-вече срещу Русия, към която българският народ традиционно има топли отношения през годините!”. Това заяви лидерът на столичната организация на БСП Калоян Паргов, който беше и водач на протеста. Градският съвет на Левицата в София беше подкрепен в организацията на митинга и от младежкото обединение в БСП, от Българския антифашистки съюз, Движение “Русофили”, Движение “Че Гевара” и Движение “Модерна България”.

До Калоян Паргов пред гражданите застана и лидерът на БСП Михаил Миков, както и Атанас Мерджанов и бившият външен министър Кристиан Вигенин. На протеста присъстваха представителите на “Модерна България” Петър Кичашки и Борислав Цеков, както и журналистката Велислава Дърева.

Възгласи “Не на войната! Да на мира!” обединиха протестиращите пред президентството. Гражданите носеха плакати с надписи: “С Европа, но никога срещу Русия” и “Санкциите не спасяват живот”, “НАТО е пакт за отбрана, не за гражданска война”, “БСП е против санкциите срещу Русия”.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA