Пиши ни

Над 70 са се обадили за убиеца на Георги

Около 70 души са се обадили, за да съобщят, че имат информация за младежа, който е бил заснет да тича в Борисовата градина малко след убийството на 16-годишния ученик Георги. Това са сигналите само до късния следобед вчера. Някои от тях са отпаднали веднага, тъй като са звучали абсурдо. Имало обаче и сериозни данни, които се очаква да помогнат за разплитането на проестъплението, са споделили разследващи пред “Телегарф”. Част от гражданите вече са били викани за разпит в полицията.

МВР разпространи в четвъртък клип от няолко секунди на късо подстриган младеж по дънки, маратонки и раница на гърба с молба, всеки, който го познава да се обади на тел. 112 или в някое РПУ при гарантирана анонимност.

Издирваният е сниман от 2 камери. Първата гледа към паркинга на БНР, намиращ се срещу пътеката, по която се стига до местопръстлението. Покрай нея момчето минава подтичвайки.

Следващата, която го е заснела, е от страната на автокъща “Капитолия”, но образът от нея е неясен. Оттам вече следите му се губят.

В съобщението на МВР се посочва, че лицето се издирва като свидетел. Причината е, че засега няма друго доказателство срещу него освен записа от тези две камери. Снимките обаче могат само да ориентират разследващите убийството, но не и да бъдат доказателство в съда заради лошото си качество.

“За да вържем този слечай трябва да се свърши още голям обем от задачи, засега имаме насока и работим активно”, са коментирали участници в разследването. “Съседи и хора от приятелския кръг трябва да го разпознаят”, допълват те. На някои граждани обаче всеки втори късо подстриган тийнейджър им изглеждал като младежа от снимката.

Разследващите са прегледали и близо 1 гигабайт клипове от други охранителни камери на частни сгради и държавни институции с надеждата някоя да е заснела същото лице, което тича по бул. “Драган Цанков” към телевизионната кула.

До момента хипотезата е, че издирваният не е бил познат на убития Георги, защото снимката е била показана на ученика, но никой не е разпознал момчето и не е потвърдил, че се е движил в компанията или приятелския кръг на жертвата. Снимката е изпратена и в Гранична полиция с цел да се следи за подобно лице на границите.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA