Пиши ни

Над 2000 души, кметове, депутати подкрепиха втората кабинка

Над 2000 души, всички кметове от Югозапада, депутати в подкрепа на изграждането на втори лифт в Банско. Най-масовият протест, който е провеждан до този момент в подкрепа на втората кабина в Банско. Протестиращите затвориха главен път Е-79 край Симитли. 


Заради блокадата се образуваха колони от автомобили и в двете посоки на главен път Е-79. Протестиращите смятат, че вторият кабинков лифт и промените в управлението на парк "Пирин" ще донесат повече икономически възможности. Наред с това недоволните изтъкват, че еколозите защитават чужди интереси, а не националните. Кметът на Симитли Апостолов заяви пред всички, че това е кауза за оставането на децата в България и област Благоевград. 

Десетки патрули охраняваха протестиращите заради тъмния час от денонощието и за да се предотвратят инциденти на главния път. Протестът доведе до задръстване в двете посоки на Е-79 в района на Симитли. 

Събраха се хиляди, подкрепени са от кмета на Симитли - Апостол Апостолов, кмета на Банско - Георги Икономов, кмета на Благоевград - д-р Атанас Камбитов, кмета на Струмяни - Емил Илиев, кмета на Петрич - Димитър Бръчков, кмета на Сандански - Кирил Котев, кмета на Гърмен Минка Капитанова. На място присъстваха и народните представители Александър Мацурев, Георги Динев, Стефан Апостолов и Атанас Стоянов. На 11 януари ще бъде проведен хепънинг в София. Движението в момента е възстановено./струма0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA