Пиши ни

Награждават победителите в ученически конкурс на евродепутат

Официалното награждаване на победителите в обявения от евродепутата Асим Адемов ученически конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“ ще се проведе на 12 февруари (понеделник) от 12 часа в заседателната зала на Областна администрация-Благоевград.

13 талантливи младежи от Пиринския край са финалистите в надпреварата, обявена по повод Деня на будителите. С атрактивни награди -  посещение на Европейския парламент в Брюксел и на Народното събрание в София ще бъдат стимулирани тинейджърите за проявеното творчество, знания и креативност.

С най-много призови места се отличиха ученици от Гоце Делчев. Лидер в класирането е НПГ „Димитър Талев“ с трима възпитаници, следвани от двама средношколци от ПМГ „Яне Сандански“. Елитната Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград също извоюва водеща позиция и двама от възпитаниците на училището също заеха достойно място на почетната стълбица.

По двама ученици от ЗПГ „Климент Тимирязев“-Сандански и ПГ „Пейо Яворов“-Петрич представиха достойно училищата си. С по един представител сред финалитите се отличиха СУ "Св. св. Кирил и Методий"-Якоруда и СУ "Свети Климент Охридски" в сатовчанското село Слащен.

Тричленното жури оцени получените 36 творби, в които личи позитивната нагласа сред младите хора за мястото на България като пълноправен член на Европейския съюз. Имената на победителите могат да бъдат намерени на Фейсбук страницата на Асим Адемов.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA