Пиши ни

Модерната “Арена Петрич„ стана домакин на петото издание на международния турнир за борба за младежи и деца

За пета поредна година Петрич е домакин на международната спортна проява по борба за младежи и деца. Международният турнир „Серафим Бързаков „ събра в новата спортна зала „Арена Петрич„, такива светила в борбата, като многократния световен шампион Александър Томов, дами, носителки на титли от световни състезания по борба, международният съдия от Петрич Людмил Кандиларов и др.

Гости на проявата бяха и кандидат кметът за пети мандат на Петрич инж. Вельо Илиев и двамата му заместници – по финанси, Хр. Георгиев и по хуманитарни дейности, д-р Николай Георгиев. Сред присъстващите се открои и талантливият режисьор Андрей Слабаков. Спортната проява наблюдава и „виновникът „ да я има новата спортна зала в Петрич, бизнесменът г-н Николай Влахов, който всъщност бе домакин на гостите от София, които на местно ниво бяха представени от водачът на листата на “Народен съюз и, зам. кмет по ТСУ и ОР в отпуск – Христо Георгиев.

Патронът на международния турнир, родения в петричкото село Самуилово, Серафим Бързаков бе крайно развълнуван при старта му. Специално за читателите на Struma.com., признатият в цял свят борец коментира: ”Днес сме на петия турнир по свободна борба „Серафим Бързаков. Той е за млади таланти.

Участват около 140 състезатели от Р. Гърция, Македония и Р. България. Мисля, че се получава много добър турнир. ”. Бързаков поясни още, че категориите в турнира са застъпили всички възрастови групи на подрастващите младежи. Той смята, че със спортната проява се цели да се популяризира борбата в нашия край. ”За момента, както виждате условията са перфектни в новата спортна зала – Арена Петрич. Занапред през месец май догодина смятаме да вземем едно републиканско първенство, организирано отново тук за момчета.”.

За отбелязване е, че залата пращеше по шевовете от присъстващи, които подкрепяха индивидуалните прояви на спортистите от клубните отбори по борба. Естествено най-много бяха поддръжниците на петричани. Кандидат кметът от коалиция „Роден край„ Вельо Илиев още в началото бе настанен на почетната маса в знак на уважение и признателност за това, че именно с неговите усилия и на екипа му успяха да осъществят мечтата на поколения петричани за новата спортна зала „Арена Петрич”.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA