Пиши ни

Мирен протест в Благоевград заяви „С Европа, но никога срещу Русия”

Множество благоевградчани се събраха пред Областната управа на митинг организиран от Общинската организация на БСП Благоевград под надслов „С Европа, но никога срещу Русия! Санкциите не спасяват живот! Искаме мир, а не война!”

Красимир Божурски, член на ИБ на Общинския съвет на БСП Благоевград, откри митинга като отбеляза, че не е нужно България да прави избор между Русия и Европа. България е с Европа, но това не значи, че трябва да бъде срещу Русия. Европейският съюз и Русия трябва да бъдат заедно и да си сътрудничат, а не да воюват помежду си.

Председателят на Младежкото обединение на БСП Благоевград– Ваня Маникатева сподели пред събралите се граждани , че младите хора и българите като цяло не искат да бъдат поставени пред избор „МИР или ВОЙНА!” „Ние сме миролюбиви и дрънкането на оръжия и грохота на танкове не ни харесва! Ние искаме мир, а не война! ” – заяви тя.

Младата социалистка призова управляващите да отворят широко вратите за всички етнически българи в Украйна, които войната е поставила от двете страни на фронта, въпреки волята им. „ Мнозина търсят спасение и гледат с надежда към Майка България.”

Изключително емоционално изказване направи председателката на Руския клуб в Благоевград – Виктория Богданска, споделяйки болките и тревогите на нейна близка приятелка от Югоизточна Украйна. Остра реакция срещу политиката на управляващите изрази и Румяна Самарджиева.

Участниците в митинга приеха Протестна декларация до Министър председателя, президента на Република България и до Председателя на Народното събрание.

Сред участниците в мирния протест бяха : Народният представител и секретар на НС на БСП – Кристиан Вигенин и Областния председател на БСП Благоевград – Юлиян Гошев.

Мирният протест бе организиран от Общинския съвет на БСП Благоевград, Движение Русофили, Движение за социален хуманизъм, Руския клуб в Благоевград и ЗС „Александър Стамболийски

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA