Пиши ни

Международен център за надомните работници ще открият в Петрич

Международен център за надомните работници ще бъде открит в Петрич. Това  стана ясно след провелата се среща на кмета инж.Вельо Илиев с председателя на управителния съвет на Сдружението за развитие на надомното производство в България Виолета Златева  и  председателя на Международната организация на труда със седалище в Женева – Дан Гали.

Очаква се в края на месец юни община Петрич да се побратими с 2-милионния индийски град Ахмедабад, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация. На провелата се среща в кабинета на градоначалника присъстваха и членове на организацията от македонските градове Кочен и Щип.

Сдружението за развитие на надомното производство е първата източноевропейска неправителствена организация, която се занимава с проблемите на надомния труд в двете му форми – наети и самонаети надомни работници, в продължение на повече от 8 години. За този период е изградена национална структура с над 40 000 души членове от 20 области на страната. От община Петрич членската маса е близо 3000 души.
Сружението организира Международната конференция на самонаетите надомни работници в гр.София, на която е взето решение за учредяването на голямо сдружение на балканите, което да обхваща страните България, Индия, Румъния, Сърбия, Македония, Албания и Турция.

Ръководството на сдружението изрази своята благодарност към петричкия градоначалник и неговия екип за оказваната през последните години активна помощ на хората, ангажирани в надомното производство. Виолета Златева заяви , че Вельо Илиев е единственият кмет в България, който оказва активна практическа помощ през последните години.

0 Коментара

Вашия Коментар

CAPTCHA